Quim Torra inaugurarà la fira Indilletres 2021 el proper 4 de desembre

La totalitat de la programació de la quarta fira Indilletres es farà pública el dimarts 26 d’octubre, quan es presentarà en roda de premsa a la Biblioteca Lluïsa Duran de la Bisbal. Però avui ja se'n pot avançar un dels noms destacats: Quim Torra. President de la Generalitat de Catalunya del 2018 al 2020, Torra també està molt vinculat amb el món editorial i encetarà la quarta edició de la fira de llibres bisbalenca. Enguany serà els dies 4 i 5 de desembre quan la Bisbal viurà, novament, dues jornades farcides de propostes culturals amb la participació d’un ampli ventall d’editorials i l'entrega del III Premi Llucieta Canyà de crítica literària. 

Quim Torra (Blanes, 1962) és un polític, advocat, editor i escriptor català. Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 1985, va treballar durant vint anys com a advocat i directiu d’una empresa d'assegurances privada, els dos darrers a Suïssa, fins que els 2007 va deixar l’empresa per tornar a Catalunya amb la intenció de dedicar-se a l’articulisme i a l’assaig polític a l’editorial A Contra Vent, fundada pel mateix Torra l’any següent i que ha destacat en la recuperació de l'obra dels periodistes catalans dels anys 20 i 30. Ha format part de diferents associacions independentistes, entre les quals destaca Sobirania i Justícia, la qual va presidir del 2011 al 2014, a més d'esdevenir director de la Revista de Catalunya el 2012. Ha sigut membre del consell permanent de l'Assemblea Nacional Catalana i vicepresident d'Òmnium Cultural, entitat que va presidir entre el juliol i el novembre del 2015 en substitució de Muriel Casals. Ha escrit diversos llibres, entre els quals es poden destacar Ganivetades suïsses (2007), Periodisme? Permetin! La vida i els articles d'Eugeni Xammar (2008) o Viatge involuntari a la Catalunya impossible (2009), l'últim dels quals va obtenir el premi Carles Rahola d'assaig.
 

Contribuir positivament en el panorama cultural del país
Indilletres va néixer l’any 2018 gràcies a un grup de veïns que volia organitzar una fira d’editorials independents a la Bisbal d’Empordà. Hi participen també les llibreries, la Biblioteca Lluïsa Duran i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de la Bisbal, Òmnium Cultural i Edicions Sidillà. Indilletres prepara la seva quarta edició amb ganes, empenta i amb l’objectiu de contribuir positivament a afermar el panorama cultural del país. L’organització vol promoure la lectura i donar visibilitat a les editorials catalanes independents i als autors d’aquí i de fora. Amb la voluntat de contribuir a fer una cultura més participativa i més oberta a tothom, Indilletres vol arrelar-se a un país que es va fent amb «una empenta imparable».

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies