Presentació: 'Els Barcelonins' d'Adrià Pujol

Data: 03 Juny a les 17:30
Espai: Ajuntament - Sala de Reunions

Presentació a càrrec de l'autor, Adrià Pujol amb el músic bisbalenc Carles Sanjosé (Sanjosex). Editorial: L'avenç.

L’autor —que el seu llibre Picadura de Barcelona ja s'havia mostrat com un bon flâneur— surt als carrers de Barcelona armat amb els cinc sentits i una llibreta. L’objectiu és mirar de descobrir qui són i com són els barcelonins. I ho fa a través d’una sèrie de personatges, no sempre ficticis, que per a ell resumeixen el ser barceloní: «Triaré els que se’n senten i en fan bandera. I els barrejaré amb els que en són i potser ni s’ho han plantejat.» A mesura que passen els mesos, veurem que l’objectiu és quimèric: la ciutat és un indret en el qual la identitat esdevé una joguina, i Barcelona és un bagul ple disfresses barrejades, a punt per al carnestoltes permanent.

Adrià Pujol Cruells (Begur, 1974) és antropòleg i escriptor. Actualment s’encarrega de la museografia del Museu d'Etnologia de Barcelona, tasca que compagina amb la docència. Escriu en diversos mitjans i ha traduït obres de Claude Lévi‐Strauss, Louis Calaferte i Georges Perec. D’aquest últim ha traduït per a L’Avenç (2017) la novel·la La disparition, amb el títol de L’Eclipsi, el monument lingüístic amb la trava de no usar la lletra A en les més de 70.000 paraules del text. Del 2017 és també La carpeta és blava (laBreu, 2017). El 2016 va ser l’escriptor convidat a L’Avenç amb els seus relats mensuals “Els barcelonins”, que han estat la llavor literària d’aquest llibre.

 

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies