Presentació de 'Fer-se totes les il·lusions possibles' de Josep Pla

Data: 03 Juny a les 11:00
Espai: Castell - Sala de les tines

Després de la seva mort i de la publicació de l’obra completa, Josep Pla va deixar material inèdit a punt per revolucionar el món de les lletres i el de la política. En els moments que viu el país sembla molt pertinent presentar Fer-se totes les il·lusions possibles, un llibre fet, en bona mesura, amb textos de l’autor censurats en el seu moment.   

Hi intervenen Enric Vila i Francesc Montero.    

Enric Vila és escriptor i periodista. Llicenciat en Història Contemporània i doctorat en Periodisme, ha publicat el llibre entrevista Què pensa Heribert Barrera (2001), l'assaig Néstor Luján: el rostre i la màscara (2003), la biografia Lluís Companys, la veritat no necessita màrtirs (2006), el llibre de records de Macià Alavedra Entre la vida i la política (2007), El nostre heroi, Josep Pla (2009),Breu història de la Rambla (2012), Londres-París-Barcelona (2014) i Un estiu a les trinxeres (2015) . A més, escriu al diari El nacional, a la revista Sàpiens i al seu blog 'Dietari a destemps'. Vila també imparteix classes de periodisme a la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.

Francesc Montero és doctor en Filologia Catalana, membre de la Càtedra Josep Pla i de l’Institut de Llengua i Literatura Catalanes de la Universitat de Girona. Ha publicat Manuel Brunet (1889-1956), el periodisme d'idees a l'ull de l'huracà (2016), Premi Serra d'Or 2017 de Recerca en Humanitats. També ha treballat l'obra de l'escriptor Josep Pla. Ha editat el volum de textos inèdits Fer-se totes les il·lusions possibles i altres notes disperses (2017); Mig Europa cau. Impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra (2017); El carrer Estret (Educaula, 2012), juntament amb Neus Vergés; i, amb Xavier Pla, A l'ombra de Josep Pla. Cinc escriptors-periodistes gironins de la República (2011). En els darrers anys, s'ha especialitzat en l'estudi del periodisme literari contemporani català de la primera meitat del segle XX, posant-lo en relació també amb el context hispànic i europeu.

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies